МАТЕЙ КАЗИЙСКИ Е МЪЖ НА ГОДИНАТА 2010

Матей Казийски е Мъж на годината 2010. Той е едва вторият волейболист в дългогодишната история на класацията, който я оглавява. Спортистът беше предпочетен за победител пред вицепремиера Цветан Цветанов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. За звездата на националния ни отбор по волейбол и италианския клуб Тренто гласуваха 10492 души. Министърът на вътрешните работи остана втори с 3387 гласа, а колегата му Плевнелиев е трети с 2757 гласа.

 

Преди година Матей Казийски закова десетото място в класацията на Дарик. Тогава той попадна в нея заради бронзовите медали, извоювани от националите ни, на Европейското първенство по волейбол в Турция. Сега Казийски е победител заради поредния си успешен сезон в италианския Итас Диатек Трентино (Тренто) и въпреки седмото място на страната ни на световното в Италия. Феновето му го боготворят и сериозно му помогнаха с активно гласуване дори от чужбина, за да стане Мъж на годината 2010.

 

За Казийски наградата е една от тези, които много го радват. На церемония в Младежкия театър на 2 декември му я връчи президентът на Тренто Диего Мосна. Един от най-влиятелните италиански бизнесмени пристигна в София специално за събитието. Волейболистът вече е притежател на уникална сабя, на която е гравирано името му. Тя е изработена от Васил Попов – президент на Първи частен ювелирен двор "Кесар". Заради старо поверие спортистът я откупи от Мосна с монета. Вярва се, че така тя никога няма да застане между двамата.

 

Мъж на годината 2010 получи още бутилка Johnnie Walker Black Label от специална лимитирана серия, произведена за 100-годишнината на марката, както и стилен часовник Maurice Lacroix, осигурен от Giulian. 

 

Спортистът, който си дойде до България от Италия, само за да присъства на церемонията на Дарик, сподели при награждаването, че Мъж на годината е отличието, което затвърждава желанието му да продължи да се състезава за националния отбор, за Тренто и да бъде добър волейболист. "Надявам се да оправдая доверието, което ми оказвате с тази награда", каза Казийски. »

 

Постижение на годината

Димитър Митовски

Димитър Митовски никога няма да забрави 2010-та година, защото през нея постигна нещо уникално. Филмът му "Мисия Лондон" счупи няколко рекорда в българското кино.  »

Обикновен герой

Валентин Ангелов

Валентин Ангелов е шеф на Свиленградската пожарна. Той ръководеше българския отряд, изпратен през август в Подмосковието, за да се бори с невижданите там пожари.  »

Легенда

Наум Шопов

Актьорът Наум Шопов получи наградата "Легенда" не само заради постиженията му в българските театър и кино, но и заради приноса му в живота на всички ни.  »