Снимка: Creative Visual Solutions

Владимир Николов е МЪЖ НА ГОДИНАТА 2015 и беше отличен по време на специална церемония по награждаването на „Мъж на годината” 2015 , която се състоя на 17 февруари в хотел Radisson Blu. За осма поредна година Дарик радио отличи най-успешните български мъже, в различни категории.

Волейболистът Владимир Николов по традиция получи уникална сабя, която му беше връчена от изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев. По време на церемонията неговата номинация беше представена от близкия му приятел от детството Калоян Георгиев, който сподели и много лични истории за него като спортист, съпруг, баща и приятел. На сцената Владимир Николов каза:

"Благодаря на всеки един гласувал за мен. Това е глас за българския волейбол, глас за спорта ни като цяло. Спортист да е "Мъж на годината" означава, че спортът ни е жив."

Тази година тримата номинирани, събрали най-много гласове от членовете на Академията „Мъж на годината“ бяха:
- Владимир Николов - капитан на Националния отбор по волейбол;
- Ивайло Пенчев - един от най-успешните предприемачи в България и изпълнителен директор на Walltopia;
- Камен Донев - български актьор, режисьор, драматург и хореограф.

Подгласник на Владимир Николов стана артистът Камен Донев, който през последните години представи пред българската публика авторски спектакли, а преди месеци премиерата на „Песни, танци и истории из балканските земи за сватбите" събра 12 хиляди души в зала „Арена Армеец". По време на церемонията той беше представен от неговата колежка и близка приятелка, актрисата Елена Бозова.

Трети в надпреварата остана предприемачът Ивайло Пенчев, чиято компания Walltopia е световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени и пример за българска фирма, която налага тенденциите в международнат индустрия. Той беше представен от бизнес партньора си Росен Иванов, управляващ съдружник на Black Peak Capital.

Освен челната тройка, на събитието бяха отличени със специални призове и успели българи в други категории.

С изключително емоционално слово Силвия Лулчев и колегите й - актьорите Башар Рахал, Иван Стаменов и Ненчо Илчев, връчиха наградата „ЛЕГЕНДА“ на своя УЧИТЕЛ и ВДЪХНОВИТЕЛ - емблематичният Стефан Данаилов.

Тазгодишният приз „Мис ТВ чар” бе връчен на чаровната Марина Цекова – репортер и водещ на Новините на Нова Телевизия. Приветства я Лиляна Боянова, която миналата година бе отличена в тази категория.

За първи път на церемонията "Мъж на годината" 2015 бе връчена наградата „Вдъхновение на годината“. Носител стана Мирослав Боршош, директор на Националния дворец на културата. Той бе представен от Димитър Стоянович, главен редактор на сп. L`Europeo.

В продължение на традицията от няколко години насам, беше връчена и наградата „Най-елегантен мъж”, която отиде при Левон Хампарцумян, Изпълнителен директор на Уникредит Булбанк. Най-елегантният мъж на 2015 беше представен от Мария Конакчиева, пресаташе на Френския културен институт в София.

„Иноватор на годината” е категория, която тази година беше посветена на създаването на иноватори. Тя отиде при Бойко Яръмов, директор на Телерик академия и един от основателите на една от най-успешните български млади компании Телерик. Наградата му бе връчена от Любен Белов, негов приятел и управляващ партньор във фонда за рисково финансиране LAUNCHub.

По традиция се присъжда и „Специална награда на екипа на Дарик”.Тази година с нея бе удостоен художникът проф. Андрей Даниел. Представи го изкуствоведът Мария Василева.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.

 

Всичко за тазгодишното издание и историята на ежегодния проект на Дарик „Мъж на годината” може да откриете на сайта manoftheyear.bg или във фейсбук страницата на конкурса.