Facebook YouTube

Очаквайте скоро събитието по награждаване на Мъж на годината 2017

На 19.01.2018 приключи публичното гласуване за Мъж на годината 2018 на сайта manoftheyear.bg.

Oчаквайте скоро церемонията по награждаване на победителя за 2018 година!

Кои личности номинира Академия „Мъж на годината“?

Виктор Божинов, режисьор

Той е режисьорът на един от най-очакваните и най-гледаните български филми тази година - „Възвишение“, по романа на Милен Русков. Божинов е създател и на топ български сериали като „Под прикритие“, „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Връзки“. Той е и единственият български режисьор, пробил на руския телевизионен пазар, заснемайки руския вариант на американския сериал „Кости“.

Григор Димитров, тенисист

Той е единственият български тенисист, класирал се в Топ 3 на световната ранглиста през ноември 2017 г. Носител е на шампионските титли на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ през 2008 г. за юноши. В професионалната си кариера е спечелил 8 титли от Световния Тур на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти), като най-значимите от тях са на турнирите от финалния Мастърс в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати. За първи път се изкачва в Топ 10 на световната ранглиста през м.юли 2014 г.

Ивайло Пенчев, бизнесмен

Един от най-успешните предприемачи в България и Изпълнителен директор на Walltopia. Walltopia е световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени и пример за българска компания, която налага тенденциите в международна индустрия. Основател е и участва активно в управлението на редица други компании - Auxionize, Extrapack, HRT, CompositeX, Quantacea, Civilia Properties. Следвал е физика в СУ "Св. Климент Охридски".Уолтопия ООД (Walltopia Ltd.) има реализирани проекти в 42 страни на шест континента. Компанията държи над 50% пазарен дял в САЩ и Западна Европа.През 2015 година Ивайло Пенчев попада сред шестимата най-динамично развиващи се предприемачи в света, селектирани да участват в програмата на Accelerating Entrepreneurs на консултантската компания Ernst &Young (EY). Същата година Пенчев е сред челната тройка, номинирани за Мъж на годината – волейболистът Владимир Николов и актьорът Камен Донев.

Тази година Академия „Мъж на годината“, председателствана от изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев, номинира своите фаворити в състав: Константин Вълков, програмният координатор Маринела Величкова, отговорният редактор „Информация” Ангел Иванов, главните редактори на регионалните станции в Пловдив и Варна Лалка Златанова, Наталия Господинова, водещите Венци Димов, Йовка Йовчева, Кирил Вълчев, Михаил Дюзев, Ники Кънчев, Николай Александров, Почетен член на Академията е Христо Пеев - създател на конкурса „Мъж на годината”. По регламент всеки от тях изготвя своя класация от петима мъже, където подреждането от първо до пето място носи определен брой точки. Тримата, събрали най-голям вот от гласовете на Академията, са номинираните за „Мъж на годината 2017”.