Facebook

Номинираните

Екип: Веселин Георгиев и Милко Михалков

Веселин Георгиев и Милко Михалков

Номинацията им в конкурса „Мъж на годината“ е издигната от журналистите в Дарик заради спасяването на малкия Сашко от Перник. Академия "Мъж на годината" изразява дълбоко уважение към всички доброволци и екипи от планинска спасителна служба, които търсиха неуморно детето в продължение на 9 дни. 

На 11 ноември 12-годишният Александър изчезва в Перник. Oще в първите часове в издирването на детето се включват стотици доброволци от Перник и други градове. Започва търсене. Обхожда се целият град и покрайнините му, проверяват се всички възможни, дори невъзможни места, на които може да се намира Сашко.

От първата вечер на терен са Веселин Георгиев и Милко Михалков от местния клуб по делтапланеризъм и парапланеризъм. Двамата са опитни планинари и познават добре планинската местност край Перник.

В събота, цели 9 денонощия по-късно, когато надеждите Александър да бъде намерен жив и здрав започват да се топят, момчето е открито. Веселин го забелязва свито в труднодостъпно дере в района на Червена могила, на около 7 км от мястото, където детето за последно е било заедно с баща си. Сашко е жив и е спасен. 

Снимки: Константин Вълков

Текст: darik.bg

» Всички номинирани